חיפוש

החלטות לפני ניתוח

את מיועד לעבור ניתוח? את מתלבטת וחשה שאת זקוקה לדעה נוספת?  מה צריך לדעת לפני החלטה על ניתוח  התגלתה בעיה והומלץ לך לעבור ניתוח גינקולוגי. החששות רבים ולכן יש להתקדם בשלבים. לפני החלטה על ניתוח יש לקבץ את המידע המקיף לגבי תלונותייך, הממצאים, בדיקות ההדמייה הרלונטיות,  פני למרפאה מצויידת עם כלל המידע. בפגישת הייעוץ אכיר את תלונותייך את הממצאים בבדיקה, אציע אבחנה משוערת, ולעתים ימצא צורך בבדיקות נוספות.

תוכן עניינים

ישנה חשיבות רבה לשלב זה של בירור הכנה לפני החלטה על הניתוח ובשלב זה את גם מכירה את צוות המרפאה ואותי,
אל תהססי לשאול ולברר לגבי ניסיוני בניתוחים אלו, היכן אני מנתח, באיזה בית חולים אני עובד, וגם על המעקב לאחר הניתוח.לקראת פגישת הייעוץ הראשונית הכיני את כלל תלונותייך, את כלל הבדיקות שביצעת, את כלל שאלותייך.

פגישת ייעוץ זו חשובה כי במהלכה אקבל את מירב המידע לגבי תלונותייך, לגבי האבחנה המשוערת, האם יש צורך בהערכה נוספת? בבדיקות נוספות? בשלב השני יש להבין מה הן דרכי הטפול המוצעות ומה הן האלטרנטיבות. יש לזכור כי לכל בעיה יש יותר מפתרון אחד, יש להכיר את כלל האלטרנטיבות על יתרונותיהן וחסרונותיהן.
לאחר השלמת כלל הבדיקות והכרת כלל תלונותייך ולאחר בחירת הטיפול המיטבי במצבך מתקימת פגישה נוספת:
טרום ניתוח המתרכזת בניתוח: קבלת מירב המידע והסבר על הניתוח, סיבוכים אפשריים ישנה חשיבות רבה שכלל השלבים לפני הניתוח כמו גם המעקב לאחר הניתוח יעשו ע״י המנתח.

ֿכלל ככל שתדעי יותר על האבחנה, על הניתוח, תהליך ההחלמה, תחושי בטחון יותר ותדעי בבירור לקראת מה את הולכת.

לעיתים כדאי להיוועץ עם מטופלות שנותחו עקב אותה סיבה בעיקר עם הן טופלו ע"י אותו מנתח, יש חשיבות רבה לקבלת הסבר מפורט לגבי ההכנה לקראת הניתוח, מה מתרחש במהלכו ומייד בסיומו.
לכל ניתוח יש הכנה שונה, משך אשפוז שונה, והחלמה שונה ועלייך להערך לקראת הניתוח.
למעקב לאחר הניתוח ישנה חשיבות רבה, המומחה אליו פנית לשם ביצוע ניתוח הוא זה שצריך לעקוב אחר החלמתך עד להבראתך המלאה.

בהצלחה והחלמה מהירה

לקראת התייעצות ובדיקת פרופ׳ סוריאנו

עלייך להביא עימך את מירב המסמכים והבדיקות ברשותך, כולל בדיקות אולטראסאונד קודמות או דוחות ניתוח קודמים, נסי להכין שאלות לקראת המפגש, חשוב שתקדישי זמן להגדרת כלל תלונותייך, מתי החלו, מתי החמרו, מידת הפגיעה באיכות החיים וכו'.

האם להביא עימך בן זוג/ חברה?

כדאי לבוא לייעוץ עם מלווה, אשר ילווה אותך במהלך ההתלבטות ויקל על קבלת המידע החדש. חשוב שבן הזוג/ בן הלוויה ישתתף בתהליך הבנת הבעיה ודרכי הטיפול השונות.

מתי להחליט לגבי הניתוח, כדאי לשמוע דעה נוספת?

יש להכיר היטב את התלונות, מה הם הגורמים האפשריים, מה הן האבחנות האפשריות, מה הן האלטרנטיבות האפשריות, מה הם סוגי הניתוחים, מה הם הסיכונים האפשריים.
כדאי להתייעץ עם מטופלות אשר חוו חוויה דומה.
מומלץ בחום לקבל דעה נוספת לגבי הטפול המוצע והאלטרנטיבות. יש כמובן חשיבות לברר מה ניסיונו של המנתח, אשמח לספר לספר לך על ניסיוני.

כיצד בוחרים מנתח?

בחירת הרופא-המנתח הינה שלב חשוב, ישנה חשיבות רבה ביצירת קשר המבוסס על אמון ועל האפשרות לשאול ולהבין מה הן כלל האלטרנטיבות. לעיתים ניתן להעזר בהמלצות מטופלות ורופאים, אל תרגישי נבוכה לשאול על ניסיונו, הכשרתו  בניתוחים אלו, ככל שתרגישי חופשיה לשאול ולברר תחושי אמון ובטחון.
המנתח אינו אחראי רק על שלב הניתוח, למעשה הינו אחראי עד לשלב החלמתך המלאה וחזרתך לתפקוד מלא, לעיתים ישנה חשיבות רבה כי ימשיך ללות אותך עד להחלמתך המלאה ויעקוב אחר תוצאות הניתוח. נשים רבות ממשיכות את במעקב לאחר הניתוח במרפאתנו.

אילו בדיקות יש לבצע לפני ניתוח?

בדיקות החובה הן בדיקות דם (ס"ד, כימיה, תפקודי קרישה), בדיקת שתן, צילום חזה ואק"ג. במקרים מסוימים יש צורך בבדיקות דם מיוחדות (סמנים בדם).
במידה ואת סובלת ממחלות רקע יש להתריע על כך. יתכן ויהי צורך בייעוץ של מומחים (קרדיולוג, מומחה ריאות, המטולוג וכו').
יתכן ויהי צורך בביצוע תפקודי ריאות, אקו לב, או בדיקות הדמייה אחרות.
באם את נוטלת תרופות לדילול הדם יש חובה לידע את רופאך

האם כדאי להכין דם?

הכנת דם הינה שלב רוטיני מקדים לפני כלל ניתוח בטן, ניתוחים לפרוסקופיים או ניתוחים וגינליים
לעיתים באם את סובלת מאנמיה חמורה ויתכן ויהיה צורך במתן זריקות ברזל או אפילו מתן דם לפני הניתוח.
לפני ניתוחים מסוימים ניתן אף להכין תרומה עצמית לקראת הניתוח.

האם יש להיפגש עם המרדים?

ישנה חשיבות רבה בפגישה עם המרדים טרם הניתוח. יש לשוחח עימו לגבי כלל מצבך הרפואי, כל מחלת רקע, וכל טיפול רפואי או בירור שעברת, יש לשוחח עימו על סוג ההרדמה, רגישויות, תרופות שאת נוטלת, נטייה להקאות, ניסיון קודם בהרדמה ונטילת תרופות הרגעה לפני הניתוח. למרדים תפקיד חשוב ביותר במהלך הניתוח ובהתאוששות שלאחריה, והיכרות עימו מוסיפה בטחון לקראת הניתוח.

כיצד להתכונן לקראת הניתוח?

לפני ניתוחים היסטרוסקופים, כלכלה רגילה עד 6 ש' לפני הניתוח, ניתן לשתות עד 4 ש' לפני הניתוח מים צלולים . אין צורך בהכנת מעיים.
לפני ניתוחים לפרוסקופים כלכלה רגילה עד 6 ש' לפני הניתוח, ניתן לשתות עד 4 ש' לפני הניתוח מים צלולים. לפני ניתוחי כריתת ציסטה, חצוצרות או שחלות אין צורך בהכנת מעיים. לפני כריתת רחם לפרוסקופית הכנת מעיים ערב לפני.
לפני ניתוחים המחייבים פתיחת בטן, כלכלה רגילה עד 6 ש' לפני הניתוח, ניתן לשתות עד 4 ש' לפני הניתוח מים צלולים. יש צורך להקפיד על כלכלה רכה 24 ש' לפני הניתוח כולל הכנת מעיים ערב לפני.

האם יש להפסיק נטילת תרופות?

יש להודיע על כל התרופות שאת נוטלת, ככלל יש להמשיך עם הטיפול התרופתי ללא שינוי
יש להקפיד על הפסקת אספירין שבוע טרם הניתוח, לגבי גלולות או תרופות אחרות חש להיוועץ עם המנתח

האם לעיתים יש צורך במנתח נוסף מתחום התמחות אחר?

לעיתים יש צורך במנתח עם תחום התמחות אחר כגון כירורג כללי או אורולוג, כאשר יש חשש למעורבות איברים אחרים, בעיקר במחלת אנדומטריויס מפושטת.  לעיתים יש צורך בבדיקות נוספות במהלך הניתוח כגון סיגמואידוסקופיה או הכנסת סטנט לשופכן.

"הסכמה מדעת" מתי לקרוא? מתי לחתום?

יש לקרוא היטב את ההסכמה מדעת, הסכמה אשר נכתבה ספציפית לגבי הניתוח אשר את אמורה לעבור.
חשוב להבין את האלטרנטיבות לניתוח, את הסיכונים האפשריים, ולזכור כי בהסכמה מדעת לא מציינים כל הסיכונים האפשריים אלא רק את אלו השכיחים ביותר.
במידה ויכולות להיות אופציות טיפוליות שונות במהלך הניתוח יש להגדירן מראש.
יש לבצע את תהליך ההסבר וההחתמה במרפאה, ולא בחדר ניתוח, תוך כדי הסבר מפורט ומתן תשובות לכלל השאלות ראי טפסי הסכמה מדעת.

הסדרי תשלום

ניתוחים: ניתן לקבל התחייבות לניתוח מחברות הביטוח שבהסדר- כלל, ישיר , מנורה ואיילון.
החזרי תשלום משאר חברות הביטוח ניתן לקבל פרטים במרפאה.
הסדרי תשלום עבור ייעוץ עם כל קופות החולים- כללית מושלם,מכבי, לאומית ומאוחדת.

השאירי פרטים ונחזור אליך

לקריאה נוספת

ההחלמה

ההחלמה לאחר ניתח היסטרוסקופי ניתן במרבית המקרים להשתחרר לביתך כ-4 שעות לאחר הניתוח. במרבית המקרים לא תזדקקי למשככי כאבים מלבד

קרא עוד »
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן