חיפוש

האם אני סובלת מאנדומטריוזיס?

האם את סובלת מאנדומטריוזיס?  בחני את עצמך!! באם את סובלת מכאבים עזים בזמן הווסת, כאבי מחזור חזקים,  דימום מוגבר או כאבים בזמן קיום יחסים הרי שיש הכרח לפנות לבדיקה.  קיימות צורות שונות למחלת אנדומטריוזיס ולכן חשוב להכיר את כלל תלונותייך.

תוכן עניינים

ההערכה מתחילה בהכרת כל התסמינים אשר הוזכרו, תסמינים אלו אינם אופיינים רק לאנדומטריוזיס אך בד"כ מעידים על בעיה הדורשת התייחסות. במהלך הבדיקה הגינקולוגית העשית ע״י דר׳ סוריאנו, מומחה לאנדומטריוזיס, ניתן להתרשם מרגישות בעת הבדיקה, מגודל הרחם והשחלות, מרגישות בעת הנעת הרחם, רגישות בעת לחץ באזור הרצועות המחזיקות את הרחם וממצאים שחלתיים כגון אנדומטריומה.

בדיקת האולטראסונד הגינקולוגי משלימה את הבדיקה ומדגימה את הרחם השחלות. לאחר היכרות עם התסמינים ולאחר הבדיקה הגינקולוגית והסונוגרפית ניתן לעלות חשד להימצאות אנדומטריוזיס. בדיקת האולטראסאונד מדגימה ציסטה שחלתית אנדומטריומה בנקל וביכולת אבחנה מצויינת.
לאחר הערכה ראשונית עולה הצורך לעיתים לבצע בדיקות הדמייה נוספת, בדיקות המכוונות למע׳ העיכול (על קול פריאנלי, קולונוסקופיה, חוקן בריום) בדיקת אולטראסאונד גינקולוגי ייעודי המבוצעת במרפאתנו, עשוייה לזהות מיקום נגעים, ציסטה שחלתית כגון אנדומטריומה ולסייע בתכנון הניתוח, לעיתים רחוקום יש מקום לבדיקת אגני.
ֿ
אין הכרח בביצוע בדיקת CA-125 באופן רוטיני ותשובה תקינה אינה שוללת הימצאות אנדומטריוזיס אך תשובה חיובית עשויה לחזק את החשד העולה מהכרת תלונות המטופלת ומבדיקתה ועשוייה לסייע במעקב לאחר התחלת טיפול. בד"כ כאשר קיים ממצא ציסטי כגון אנדומטריומה נמצא עלייה בערכי CA 125.

הדרך היחידה כיום לאשר את האבחנה של אנדומטריוזיס באופן מוחלט הינה הלפרוסקופיה, פעולה זו נעשית עי מומחה לאנדומטריוזיס, החדרת סיב אופטי דק דרך הטבור, בהרדמה כללית מאפשרת סקירת חלל הבטן והאגן ומאפשרת לקיחת דגימה לבדיקה היסטולוגית. במהלך הבדיקה ניתן לזהות בבירור את הרחם החצוצרות והשחלות, ניתן לזהות את מוקדי אנדומטריוזיס, נדומטריומה, דרגת פיזורם ודרגת החומרה של המחלה. יש לבצע ניתוחים אלו רק ע"י מומחה לאנדומטריוזיס. מומלץ כמובן לטפל כירורגית במחלה בשלב זה, כאשר טיפול בציסטה השחלתית, אנדומטריומה במוקדים עמוקים ובאלו המערבים את שלפוחית השתן והמעי דורשים מיומנות רבה.

האם את סובלת מאנדומטריוזיס?  בחני את עצמך!!

את לא בטוחה וחושדת כי את סובלת מאנדומטריוזיס ? קיימות לפחות 3 צורות של אנדומטריוזיס ולהן ביטוי שונה, מהלך שונה ותסמינים שונים: מחלה פריטונאלית שלא ניתן לאבחנה ללא לפרוסקופיה, ציסטות בשחלות שניתנות לזיהוי בקלות יחסית בבדיקת אולטראסאונד  ומחלה בעלת מוקדים עמוקים המערבים אברים שונים כגון מעי, שלפוחית שתן, כליות ועוד. כמובן שקיימת חפיפה בין צורות אלו. התסמינים שונים באופיים ובחומרתם בין אישה אחת לרעותה, ולכן חשובה ההערכה המוקדמת.

השאירי פרטים ונחזור אליך

לקריאה נוספת

אנדומטריוזיס והריון

אנדומטריוזיס והריון: 

האם מהלך ההריון בקרב נשים
עם אנדומטריוזיס נושא בחובו סיכון יתר?

מאמר מקיף שפורסם החודש בעיתון היוקרתי Fertility & Sterility בחודש אוקטובר 2017  שופך אור על נושא זה.

קרא עוד »

אנדומטריוזיס וכאב

כאב במהלך הווסת מאפיין נשים ונערות הסובלות מאנדומטריוזיס. כאבים אלו פוגעים באיכות החיים, בתפקוד היומיומי ובלימודים, פוגעים בקריירה וביחסים הבין אישיים. התסמינים כוללים כאב אגני, כאבי מחזור עזים, כאבים בעת קיום יחסים, כאבי אגן כרוניים, ולעיתים כאבים במהלך יציאות או מתן שתן. לצערנו קיים איחור משמעותי באבחון ובהגשת טיפול מיטבי. מתי יש לפנות למומחה? מה הסיבות לכאבים העזים? מה ניתן לעשות?

קרא עוד »

שאלות שכיחות באנדומטריוזיס

נשים רבות סובלות במשך שנים מתסמיני אנדומטריוזיס ללא אבחנה ברורה, במקרים רבים גם לאחר העלאת חשד לאנדומטריוזיס נדחה הטיפול המיטבי עד להשגת הריון. במקרים רבים קיימת פגיעה משמעותית באיכות החיים וסכנה לפגיעה באיברים חיוניים פנייה למומחה לאנדומטריוזיס בשלב מוקדם חשובה וחיונית להנרכת מצב המטופלת ולשם קביעת מדיניות טיפולית.

קרא עוד »
אנדומטריוזיס תזונה

אנדומטריוזיס ותזונה

אנדומטריוזיס ותזונה- לתזונה חשיבות רבה והינה חלק בטיפול להפחתת תסמינים ושיפור איכות החיים של נשים הסובלות מאנדומטריוזיס. יש להכיר את המאכלים מהם יש להמנע, אלו המומלצים וחיוניים, אלו המשפרים תפקוד מערכת העיכול ואלו המסייעים למנגנון החיסוני. אנדומטריוזיס שהינה מחלה דלקתית מהווה אתגר אבחנתי אך לא פחות טיפולי, ידוע כיום כי תזונה מהווה מרכיב חשוב בטיפול בנשים הסובלות מתסמיני מחלת אנדומטריוזיס.

קרא עוד »

יומן תסמיני אנדומטריוזיס

חלק חשוב קביעת האבחנה והטיפול באנדומטריוזיס תלוי בהיכרות עם תלונותייך ודרגת חומרתן. אנא השתמשי ביומנך לקביעת מועד הופעת התסמינים וחומרתם. בבואך לייעוץ אנא הציגי יומן זה אשר חשיבותו רבה.

קרא עוד »

אנדומטריוזיס- איחור באבחנה

אנדומטריוזיס הינה מחלה הפוגעת בנשים צעירות וגורמת לפגיעה באיכות החיים, פגיעה בפריון, ומשפיעה על כל אורחות החיים. האיחור האבחנה משמעותי וגורם נזק רב ולעיתים בלתי הפיך. יש צורך במאמץ רב לשם הגברת המודעות למחלה,הכרת תסמיניה, התייחסות נאותה לתלונות המטופלות יחד עם המשך המחקר ושיפור הטיפול.

קרא עוד »

אנדומטריוזיס במתבגרות

אנדומטריוזיס מוכרת כמחלה של גיל הפריון, שנפוצה בעיקר בקרב נשים בנות 25 שנה ויותר. לאחרונה נצפתה עלייה בהיארעות אבחון המחלה בקרב מתבגרות. אנדומטריוזיס בקרב מתבגרות מתאפיין בכאבי אגן כרוניים, בנוסף לכאבים המחזוריים, שמאפיינים את המחלה בקרב נשים מבוגרות יותר. הימשכות הכאבים, על אף טיפול ממושך עם גלולות למניעת הריון ותרופות נוגדות דלקת, מרמז על נוכחות של אנדומטריוזיס ומצריך ביצוע אבחון בעזרת לפרוסקופיה.

קרא עוד »

אנדומטריוזיס – הבנת מנגנוני המחלה

הכול בגלל מתיל קטן… אנדומטריוזיס הינה מחלה דלקתית תלוית – אסטרוגן הפוגעת ב- 5-10% מאוכלוסיית הנשים בגיל הפוריות בארה"ב. המחלה מוגדרת כמצב, שבו רקמה דמוית אנדומטריום משגשגת מחוץ לחלל הרחם בעיקר בפריטוניאום האגני ובשחלות. התסמינים המרכזיים הם כאבי אגן כרוניים, כאבים בזמן קיום יחסי מין ואי פריון.

קרא עוד »
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן