חיפוש

כריתת רחם עם או ללא צוואר הרחם

תוכן עניינים

כריתת רחם תת שלמה :

את עומדת לפני החלטה על כריתת רחם, אחת השאלות העומדות על הפרק האם לבצע כריתת רחם תת שלמה , דהיינו האם להשאיר את צוואר הרחם ולהוציא את הרחם בעזרת מכשיר מיוחד הנקרא מורסלטור, או לבצע כריתת רחם שלמה כולל הצוואר. בשתי הגישות מדובר בכריתת רחם בגישה לפרוסקופית ללא פתיחת בטן,

כריתת רחם לדנית- וגינלית וכריתה בגישה לפרוסקופית נחשבות ניתוחים זעיר-פולשניים בשל התחלואה הנמוכה באופן משמעותי, כולל כאב לאחר הניתוח בשיעור נמוך, אשפוז קצר וחזרה מהירה לפעילות היומיומית בהשוואה לניתוחי כריתת רחם בגישה בטנית. למרות זאת, בארצות הברית הגישה הבטנית לניתוחי כריתת רחם היא עדיין הנפוצה ביותר, ובסקירה שבדקה זאת ב-2007 נמצא כי מכלל ניתוחי כריתת הרחם שנעשו בארצות הברית, 66% נעשו בלפרוטומיה- פתיחת בטן, 22% בגישה לדנית ורק -12% בגישה לפרוסקופית.

בעבר נטען כי יתכנו יתרונות לכריתת הרחם התת שלמה לעומת כריתת הרחם השלמה כגון שיעור הסיבוכים נמוך יותר, החלמה מהירה יותר ושיפור בתפקוד מיני, מחקרים נוספים לא מצאו יתרונות אלו ולעומת זאת הראו שנשים אשר עברו ניתוח עם השארת הצוואר צפויות להמשך דימום קל בחלק מהמקרים, לעיתים המשך כאבים, בעיקר באם ברקע היה אנדומטריוזיס, ולא נמצאו כל הבדלים לגבי התפקוד המיני ובשתי השיטות נמצא שיפור משמעותי.
עיקר החשש עולה מהשימוש במורסלטור אשר דרוש להוצאת הרחם באם לא מבוצעת כריתת צוואר. נמצא כי באם מסתבר בדיעבד כי אין מדובר ברחם שרירני וכי אין מיומה ברחם כפי שהניחו אלא גידול ממאיר בשם סרקומה הרי שהשימוש עלול להרע את מצב המטופלת. נמצא כי יתכן והשימוש במורסלטור עלול לזרוע מוקדים קטנים של רקמת מיומות באגן ובטן או מוקדי אנדומטריוזיס, וכי השארת הצוואר מחייבת מעקב של משטחי צוואר רחם פאפ. יתכן ושימוש קבוע בשקיות עשוי למנוע או להפחית סיבוכים אלו.

לאור זאת, קיימת עדיפות מבחינתי לבצע כריתת רחם שלמה ולהימנע מביצוע כריתת רחם תת שלמה.

השאירי פרטים ונחזור אליך

לקריאה נוספת

כריתת רחם לפרסקופית

לאחר שהוחלט כי אין מנוס מכריתת רחם יש לברר ולשאול האם ניתן להמנע מפתיחת בטן ולבצע את הניתוח בגישה לפרוסקופית.
לגישה הלפרוסקופית יתרונות רבים אך דורשת צוות מיומן וניסיון בניתוחים אלו

קרא עוד »

כריתת רחם ומתיחת בטן

כריתת רחם היא הסרה כירורגית של הרחם של האישה ,חלק ממערכת הרבייה שבו העובר גדל במהלך הריון. קיימות סיבות רבות לצורך לכריתת רחם לאישה כגון שרירנים או מיומות ברחם (גידולים שפירים ברחם) אשר גורמים לדימום מוגבר אנמיה ותפיחות בטן, אנדומטריוזיס וכאבים עזים במהלך הווסת ובעת קיום יחסים, מצבים טרום ממאירים בצוואר הרחם ועוד. כריתת רחם הינו הניתוח השני הנפוץ ביותר שמבוצע בנשים בארצות הברית, אחרי ניתוח קיסרי, על פי פרסומי המשרד האמריקאי לבריאות האישה.

קרא עוד »

מה את צריכה לדעת על כריתת רחם

את עשוייה להיות מופתעת לדעת כי ניתוח לכריתת רחם, הינו הניתוח הגינקולוגי השכיח ביותר שני רק לניתוח קיסרי. בארה״ב מבוצעים כ 600,000 ניתוחים מדי שנה, וכי עד גיל 85 ,% 43 מהנשים תעבורה ניתוח זה. מה צריך לדעת לפני כריתת רחם? האם ניתן לבצע בגישה לפרוסקופית? האם יש לשמר את השחלות? מה עם הצוואר?

קרא עוד »

אלטרנטיבות לכריתת רחם

ההחלטה על כריתת רחם חייבת להיעשות לאחר בחינת פרמטרים רבים והכרת שאר האלטרנטיבות. הגורמים שיש להביא בחשבון רבים וכוללים גיל האישה מצבה הבריאותי, עברה הרפואי, רצונה בהריונות נוספים, חומרת הסימפטומים, גורמי סיכון למחלות סרטן גינקולוגי בנוסף למאפייני הרחם כגון מספר, גודל ומיקום השרירנים וקצב גדילתם.

קרא עוד »

האם כדאי לשלב כריתת רחם עם מתיחת בטן?

לקראת החלטה על ביצוע כריתת רחם נשים רבות מבקשות לדעת האם ניתן לשלב שאיבת שומן ו/או מתיחת בטן כחלק מכריתת הרחם באם מבוצעת בגישה פתוחה.

האם ניתן להסיר צלקות ניתוח קודמות?, לבצע שאיבת שומן? לבצע מתיחת בטן? 
האם ניתוח משולב כרוך ביתר סיכונים?
 

קרא עוד »
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן