חיפוש

הטיפול בהריון חוץ-רחמי

הריון חוץ רחמי עלול לסכן את חייה של האישה. לעיתים נדרשת פעולה דחופה לשם הפסקת הדימום הנלווה להתפתחות הריון בחצוצרה. הלפרוסקופיה משמשת כגישת הבחירה בטיפול בהריון חוץ רחמי מזה שנים, בעזרתה ניתן לאבחן את הימצאות ההריון בחצוצרה במהירות ע"י החדרת סיס אופטי לחלל הבטן וביצוע פתיחת החצוצרה ושאיבת ההריון או כריתת החצוצרה במהירות.

תוכן עניינים

מהו הריון חוץ רחמי?

כאשר העובר משתרש מחוץ לרחם, בדרך כלל בחצוצרה, נוצר הריון חוץ רחמי. ההריון החוץ רחמי מתרחש בכ- 1% מכלל ההריונות ושכיח פי כמה לאחר טיפולי הפריה חוץ גופית (IVF), ביחוד בקרב נשים עם בעיה ידועה בחצוצרות. שכיח לאחר ניתוחים קודמים לשיקום חצוצרות או בנשים שכבר חוו הריון חוץ רחמי בעבר.
האבחנה בדרך כלל נעשית על פי ערכים עולים של הורמון ההריון, ללא שנצפה בבדיקת אולטראסאונד שק בתוך הרחם. בשלב מתקדם יותר של ההריון עלולים להופיע כאבי בטן ואף תחושת עילפון, וניתן יהיה לצפות בשק ההריון מחוץ לרחם בבדיקת אולטראסאונד.

האבחנה מתבססת על חשד גבוה עקב גורמי סיכון, תלונות האישה והממצאים בבדיקה הגינקולוגית ובבדיקת האולטראסונד.  ההריון החוץ רחמי ממוקם ברוב המוחלט של המקרים בחצוצרה אך יכול להמצא בשחלה, בצוואר הרחם, בצלקת הניתוחית ברחם לאחר ניתוח קיסרי או בבטן.

ישנם מצבים של הריון בחצוצרה וברחם בו זמנית (הריון הטרוטופי) אשר מחייב טיפול בהריון החוץ רחמי ומניעת פגיעה בהריון התוך רחמי.

התסמינים:

 התסמינים הראשונים הינם תסמיני ההריון הרגילים עייפות, גודש בחזה, בחילות, עצירות, המשקפים את השינויים ההורמונלים שמתחוללים בגופך. בשלב הבא מופיעים כאבי אגן בד"כ כאב חד צדדי,  המופיע בד"כ בשבוע 6 ) המלווה בכאב בכתפיים ובבטן העליונה במצבים אלו יש חובה לפנות למיון בדחיפות. בשלב הבא מתגברת תחושת החולשה וכמעט עלפון עד לקריסה עקב דימום בטני מוגבר.

הטיפול:

מעקב שמרני: נעשה  בד"כ באשפוז כאשר יש חשד בבדיקת האולטראסאונד ערכי הביטא נמוכים ולמתלוננת אין תלונות, ידוע כי במקירם רבים ההריון החוץ רחמי נספג ללא צורך בהתערבות וערכי הביטא הולכים וקטנים

טיפול תרופתי ב- MTX:

הטיפול הלפרוסקופי:

השאירי פרטים ונחזור אליך

לקריאה נוספת

כריתת שחלות

כריתת שחלות

כריתת שחלות עשויה לנבוע עקב מנוכחות ממצא שחלתי כגון ציסטה פרסיסטנטית הדורשת בירור היסטולוגי, אבצס, אנדומטריומה, או כפעולה מניעתית במקביל לכריתת רחם מסיבות שונות.  אחת הסיבות השכיחות להמלצת כריתת שחלות הינה הימצאות בקבוצת סיכון לפתח מחלת סרטן שד או שחלות. במקרים רבים הדרך המומלצת היא הגישה הלפרוסקופית על יתרונותיה הרבים.

קרא עוד »

טיפול לפרוסקופי בנישה

מה הטיפול ב"נישה"
בנשים הסובלות מדימומים לא סדירים בנוכחות "נישה" הטיפול המוצע הוא  בד"כ טיפול בהיסטרוסקופיה. היסטרוסקופ הוא סיב אופטי המוחדר לחלל הרחם דרך הנרתיק ומאפשר טיפול ב"נישה" וצריבת רירית הרחם שהצטברה שם. צריבה או הסרה של רירית הרחם שהצטברה ב"נישה". ניתוח זה יעיל במקרים רבים ומסייע לטיפול בדימומים הלא סדירים.

קרא עוד »

כריתת ציסטה שחלתית- כל מה שרצית לדעת

הטיפול: הטיפול בציסטה שחלתית תלוי בגיל האישה ובמצבה הרפואי, בתלונותיה כמובן במאפייני הממצא. אפשרויות הטיפול הן מעקב בלבד עם או ללא טיפול בגלולות בעיקר במקרים של ציסטה תפקודית, או טיפול כירורגי. הטיפול הכירורגי שמור למקרים בהם מדובר בחשד כי מדובר בציסטה גידולית, במקרים של תסמינים, בעת חשד לאנדומטריוזיס, וכמובן בעת בירור ממצא שחלתי פרסיסטנטי אשר דורש בירור היסטולוגי.

קרא עוד »

כריתת שרירן (מיומה) בלפרוסקופיה

האם ניתן לכרות שרירן בלפרוסקופיה ניתוחית? בעזרת המכשור הלפרוסקופי ניתן לכרות שרירן ללא פתיחת בטן. הלפרוסקופיה הניתוחית מתאימה בעיקר במצבים של שרירן בודד, בגודל עד 8 ס"מ בדופן הרחם בד״כ בנשים בגיל הפוריות.

קרא עוד »

אנטומיה של האגן

הלפרוסקופיה מאפשרת הסתכלות ישירה ללא פתיחת בטן על איברי האגן. בעזרת סיב אופטי המוחדר דרך הטבור ניתן לראות בהגדלה ובפרטי פרטים את אברי האגן.

קרא עוד »

הטיפול הלפרוסקופי באנדומטריוזיס

הלפרוסקופיה הינה כלי הבחירה באבחנה מדויקת של אנדומטריוזיס מיקומה ודרגת חומרתה ומאפשרת טיפול כירורגי במחלה ללא פתיחת בטן. הטיפול הלפרוסקופי יעיל אך דורש ניסיון ומיומנות ותלוי בעיקר בחומרת המחלה

קרא עוד »

צניחת רחם – טיפול

צניחת רחם או צניחת נרתיק מהווה בעיה המובילה לפגיעה משמעותית באיכות החיים, נשים לאחר לידה מכשרנית, לאחר לידות ממושכות או מרובות נמצאות בסיכון יתר לצניחת רחם יחד עם מספר גורמי סיכון נוספים. ניתן לטפל במקרים של צניחת נרתיק בנשים שעברו כריתת רחם בגישה לפרוסקופית עם תוצאות ארוכות טווח מצויינות.
ניתוח זה המקבע את כיפת הלדן הנרתיק לעצם הזנב (סאקרום) בעזרת רשת מהווה אלטרנטיבה לניתוחים וגינליים.

קרא עוד »

כריתת רחם לפרוסקופית

מה היא כריתת רחם בלפרוסקופיה? כריתת רחם לפרוסקופית היא שיטה המאפשרת כריתת הרחם ללא פתיחת בטן. ניתוח זה בוצע לראשונה ב- 1987 בעולם וב- 1991 בארץ. כריתת הרחם מבוצעת לאחר החדרת מכשירים דקים דרך מספר פתחים בבטן וע"י החדרת מצלמה אנדוסקופית המאפשרת לצוות לראות את המתרחש בבטן על גבי מסך מקרן. לאחר ניתוק הרחם מהרצועות המחזיקות אותו ומאספקת הדם ניתן להוציאו דרך הנרתיק ללא צורך בהרחבת הנרתיק.

קרא עוד »
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן