חיפוש

האם כריתת רחם משפרת איכות חיים?

תוכן עניינים

כריתת רחם נעשית במרבית המקרים לשם שיפור איכות החיים והבעיה בעטיה מוצע ניתוח הינה שפירה. במקרים בהם כריתת הרחם נעשית לשם שיפור איכות החיים קיים חשש רב האם אכן הניתוח יביא לשיפור באיכות החיים הכוללת ולא יגרום לפגיעה אחרת באיכות החיים (חיי מין לדוגמא). 

לאחרונה פורסמה עבודת מחקר מקיפה אשר בדקה את השפעות ארוכות טווח של ניתוח לכריתת רחם, ניתוח משמר רחם או טיפול שמרני על איכות החיים הכוללת. המחקר , שהקיף כ- 1,503 נשים עם מחלות רחם שפירות בלבד שם דגש על איכות חיים כוללת ולא רק שיפור התסמינים בעטיין בוצע הניתוח.. 

מסקנת החוקרים הייתה  כי ניתוח כריתת רחם הניב שיפור מירבי.

המחקר אשר פורסם ירחון היוקרתי   Obstetrics& Gynecology  ביולי 2013 התבצע בין השנים 1998-2008 וכלל 1,503 נשים, אשר חוו דימומים רחמיים חריגים עם או בהיעדר שרירני רחם (מיומות), כאב אגן כרוני או לחץ כתוצאה משרירנים. השאלונים אשר מלאו עי הנשים לפני ובמהלך המעקב היו מקיפים וכללו את כלל האספקטים של בריאות כולל שביעות רצון מחיי המין. החוקרים השוו תוצאות של שלוש קבוצות (כריתת רחם [13.7%], ניתוח משמר רחם [9.0%], וטיפול לא ניתוחי [77.3%]). 

התוצאות הראו כי השיפור הדרמטי ביותר הושג לאחר כריתת רחם, ובמידה פחותה יותר, לאחר ניתוח משמר רחם. 

מסקנות

נשים הסובלות מבעיות רחמיות שפירות יכולות לצפות לשיפור משמעותי באיכות חייהן לאורך זמן. נשים סימפטומטיות אשר החליטו לעבור ניתוח כריתת רחם עשויות ליהנות משיפור מרבי בהשוואה לחלופות אחרות. תוצאות מחקר זה נתמכות בתוצאות מחקרים קודמים.

Contributions of Hysterectomy and Uterus-Preserving Surgery t Health-Related Quality of Lif
Kuppermann, et al, Obstetrics & Gynecology: July 2013 (122) 15–25

השאירי פרטים ונחזור אליך

לקריאה נוספת

כריתת רחם לפרסקופית

לאחר שהוחלט כי אין מנוס מכריתת רחם יש לברר ולשאול האם ניתן להמנע מפתיחת בטן ולבצע את הניתוח בגישה לפרוסקופית.
לגישה הלפרוסקופית יתרונות רבים אך דורשת צוות מיומן וניסיון בניתוחים אלו

קרא עוד »

כריתת רחם ומתיחת בטן

כריתת רחם היא הסרה כירורגית של הרחם של האישה ,חלק ממערכת הרבייה שבו העובר גדל במהלך הריון. קיימות סיבות רבות לצורך לכריתת רחם לאישה כגון שרירנים או מיומות ברחם (גידולים שפירים ברחם) אשר גורמים לדימום מוגבר אנמיה ותפיחות בטן, אנדומטריוזיס וכאבים עזים במהלך הווסת ובעת קיום יחסים, מצבים טרום ממאירים בצוואר הרחם ועוד. כריתת רחם הינו הניתוח השני הנפוץ ביותר שמבוצע בנשים בארצות הברית, אחרי ניתוח קיסרי, על פי פרסומי המשרד האמריקאי לבריאות האישה.

קרא עוד »

מה את צריכה לדעת על כריתת רחם

את עשוייה להיות מופתעת לדעת כי ניתוח לכריתת רחם, הינו הניתוח הגינקולוגי השכיח ביותר שני רק לניתוח קיסרי. בארה״ב מבוצעים כ 600,000 ניתוחים מדי שנה, וכי עד גיל 85 ,% 43 מהנשים תעבורה ניתוח זה. מה צריך לדעת לפני כריתת רחם? האם ניתן לבצע בגישה לפרוסקופית? האם יש לשמר את השחלות? מה עם הצוואר?

קרא עוד »

אלטרנטיבות לכריתת רחם

ההחלטה על כריתת רחם חייבת להיעשות לאחר בחינת פרמטרים רבים והכרת שאר האלטרנטיבות. הגורמים שיש להביא בחשבון רבים וכוללים גיל האישה מצבה הבריאותי, עברה הרפואי, רצונה בהריונות נוספים, חומרת הסימפטומים, גורמי סיכון למחלות סרטן גינקולוגי בנוסף למאפייני הרחם כגון מספר, גודל ומיקום השרירנים וקצב גדילתם.

קרא עוד »

האם כדאי לשלב כריתת רחם עם מתיחת בטן?

לקראת החלטה על ביצוע כריתת רחם נשים רבות מבקשות לדעת האם ניתן לשלב שאיבת שומן ו/או מתיחת בטן כחלק מכריתת הרחם באם מבוצעת בגישה פתוחה.

האם ניתן להסיר צלקות ניתוח קודמות?, לבצע שאיבת שומן? לבצע מתיחת בטן? 
האם ניתוח משולב כרוך ביתר סיכונים?
 

קרא עוד »
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן